Voor onze stakeholders
Lees online  |  Afmelden
Special jaarverslag 2015 | 12 mei 2016
Ruimte voor nieuwe perspectieven
Hoe heeft Vidomes het in 2015 gedaan? Zijn we tevreden en hebben we onze ambities waargemaakt? U leest er meer over in ons jaarverslag met daarbij de jaarrekening. Vidomes-bestuurder Klaas Franken blikt alvast met u terug én vooruit.

De resultaten van 2015 geven vertrouwen dat Vidomes klaar is voor de toekomst als een financieel gezonde, sociale volkshuisvester. Ik ben trots op waar we nu staan, maar we zijn er nog niet. Wel ontstaat er weer ruimte voor nieuwe perspectieven. We moesten daarvoor soms lastige keuzes maken. Zo voerden we een reorganisatie door en stopten we met projecten. Hoe moeilijk ook, de impact hiervan zien we nu gelukkig terug in onze organisatie en in de cijfers.

Op welke nieuwe perspectieven zetten we in?
De waarde van ons vastgoed is toegenomen. Toch zorgt dit niet per definitie voor meer ruimte om te investeren. Bakstenen zijn immers geen bankbiljetten! Wel zorgt de verlaging van onze kosten en schulden ervoor dat we weer meer kunnen investeren in renovaties, duurzaamheid en nieuwbouw.  

Samen met de gemeenten, Huurdersraad - onze nieuwe centrale huurdersorganisatie - en andere partners stellen Daphne Braal, mijn collega-bestuurder, en ik nog dit jaar onze nieuwe strategische visie op. Een mooi moment om de ontstane ruimte om te zetten in ambities. Tegelijkertijd hebben we ook voor 2016 concrete ambities:
  • Net als in 2015 beperken we dit jaar de huurverhoging voor mensen die het écht nodig hebben. Soms geven we zelfs een huurverlaging. Wij vinden dat de hoogte van de huur moet passen bij de kwaliteit van de woning. En dat de woning betaalbaar moet blijven, passend bij het inkomen van onze huurders.
  • In 2016 staan enkele grote renovatieprojecten op stapel. Bijvoorbeeld in de Delftse Debussyflat, onze woningen aan het Haagsebos in Zoetermeer en de Hoogkamerlaan en Tamboerijnlaan in Rijswijk. Deze projecten werden om verschillende redenen uitgesteld, waardoor ook de geplande verduurzaming van onze woningen vertraagde. We zijn dan ook niet tevreden met onze duurzaamheidsprestaties over 2015.
  • Eén van onze grootste uitdagingen is om ons betaalbare sociale woningaanbod uit te breiden. Zo zijn we in gesprek met onze werkgemeenten over mogelijkheden voor nieuwbouw. Dit is terug te zien in de biedingen die we eerder deden aan onze gemeenten.
Onze partners kunnen op ons blijven rekenen
Vidomes wil een stabiele bijdrage blijven leveren aan gezamenlijke maatschappelijke ambities over een langere periode. Daarom kijken we met een realistische blik naar onze financiële ruimte. In de samenvatting van ons jaarverslag op pagina 13 leest u hoe we dit doen.

Samen met u
Daphne Braal en ik zijn buitengewoon gemotiveerd om onze nieuwe perspectieven zorgvuldig en maatschappelijk verantwoord in te zetten. Samen met u én met onze bewoners!

Klaas Franken,
bestuurder

Meer weten over onze prestaties in 2015?

We nodigen u van harte uit om ons beknopte of complete online jaarverslag te lezen.
@vidomes
 
facebook.com/vidomes
www.vidomes.nl
088 – 845 66 00
 
Mijn gegevens
Afmelden
Reageren naar aanleiding van deze e-mail? stake@vidomes.nl