Voor stakeholders van Vidomes
Lees online  |  Afmelden
Vidomes@stake 1 | 24 maart 2016

Column Ergin Borova, tijdelijk algemeen directeur
Simultaan schaken

Er is volop beweging in onze sector. We zijn druk met de voorbereidingen op de nieuwe Woonwet. De woonbiedingen zijn uitgebracht en de gesprekken rond de prestatieafspraken gestart. Ook houden we de ontwikkelingen rond Metropoolregio Rotterdam Den Haag goed in de gaten.

We staan voor de uitdaging om dit jaar meer woningen voor statushouders beschikbaar te stellen. Zij kunnen ook dit jaar weer op onze steun rekenen. En de oprichting van onze nieuwe huurdersorganisatie is intensief en constructief. We krijgen er allemaal energie van!

» Lees meer

Woonbiedingen waar we trots op zijn
Vanaf 2016 brengen we ieder jaar een woonbod uit met de prestaties voor de komende 5 jaar. Dat deden we eind januari voor Zoetermeer, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. De biedingen voor Delft en Den Haag brachten we al eerder uit. De jaren van financieel bijsturen werpen nu hun vruchten af. We kunnen onze verkoop verminderen en weer wat nieuwbouw op het programma zetten.
» Lees meer
Samen op zoek naar alternatieven huisvesting statushouders
Als nooit tevoren maakten we in het afgelopen jaar bijzondere ontwikkelingen mee met de stroom van vluchtelingen. Samen met onze partners zetten we ons nadrukkelijk in om ook statushouders een dak boven hun hoofd te bieden. Door de toename onderzoeken we nieuwe mogelijkheden voor huisvesting.
» Lees meer
COA-regievoerder Jeanet Büscher over samenwerking met gemeenten en corporaties
Bij het huisvesten van statushouders werken we onder andere intensief samen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Het COA zorgt ervoor dat gemeenten en corporaties geïnformeerd worden. En koppelen de statushouders aan de gemeenten. Jeanet Büscher vertelt wat er goed gaat en waar de schoen nog wel eens knelt.
» Lees meer
Een nieuwe huurdersorganisatie voor Vidomes: 1 stem voor alle huurders
Op 1 mei start een nieuwe huurdersorganisatie. De huidige huurdersorganisaties houden dan op te bestaan. Tien nieuwe bestuursleden - twee per werkgebied - gaan de belangen van alle huurders van Vidomes, en dus ook van de lokale bewonerscommissies behartigen. Op dit moment loopt de wervingscampagne voor bestuursleden.
» Lees meer
Alle open verbrandingstoestellen de deur uit
Open verbrandingstoestellen - zoals gaskachels, moederhaarden en geisers - zijn eigenlijk niet meer van deze tijd. Daarom vervangen we al deze toestellen de komende jaren door gesloten cv-ketels. Om gezondheidsredenen én omdat het meer wooncomfort oplevert. Vidomes doet een behoorlijke investering, maar het betekent ook een kleine huurverhoging.
» Lees meer
Iedereen is welkom bij ontmoetingscentrum Het Trefpunt
Op 13 april is de feestelijke opening van ontmoetingscentrum Het Trefpunt in het complex Haagsebos in Zoetermeer. Ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn en zorg komt daar samen. Het Trefpunt speelt een belangrijke rol in het opbouwen en versterken van het sociale netwerk van bewoners en omwonenden.
» Lees meer
@vidomes
 
facebook.com/vidomes
www.vidomes.nl

 
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Reageren naar aanleiding van deze nieuwsbrief? stake@vidomes.nl