Voor huurders van Vidomes
Lees online  |  Afmelden
Vidomes Nieuwsbrief - Special nieuw bestuur | 17 maart 2016
Daphne Braal en Klaas Franken nieuwe bestuurders
Eind 2015 nam Carla van de Wiel afscheid als algemeen directeur van Vidomes. In de periode daarna stond Ergin Borova als interimmer tijdelijk aan het roer. En nu, per 1 april, komen er twee nieuwe bestuurders: Daphne Braal is vanaf die datum voorzitter, en Klaas Franken lid van de nieuwe Raad van Bestuur van Vidomes!

Wie zijn de nieuwe bestuurders?
Daphne Braal vervulde in het verleden verschillende functies bij extern toezichthoudende instanties van de rijksoverheid. Zo was zij directeur van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) en werkte ze bij OPTA - de toezichthouder op telecombedrijven. Klaas Franken was voorheen interim-manager bedrijfsvoering en financiën bij verschillende woningcorporaties. Klaas loopt al langere tijd bij Vidomes rond, op interim-basis.

Welk takenpakket krijgen de bestuurders?
In de basis houdt Daphne Braal zich bezig met de volkshuisvestelijke vraagstukken van Vidomes. Klaas Franken richt zich vooral op de bedrijfsvoering en financiën. Hoe de verdeling van hun portefeuilles er precies uit gaat zien, wordt in de komende periode duidelijk. In de volgende nieuwsbrief leest u daar meer over.

Waarom van een een- naar een tweehoofdige Raad van Bestuur?
Carla van de Wiel was als enige bestuurder eindverantwoordelijk voor Vidomes. Zij stuurde daarbij een directieteam aan. Inmiddels is de directeurenlaag weggevallen, waardoor de organisatie platter geworden is. Wel heeft de Raad van Commissarissen - als werkgever van de twee nieuwe bestuurders - nu dus een tweehoofdig bestuur aangesteld. Dit zorgt voor meer bestuurlijke continuïteit, en het maakt de organisatie minder kwetsbaar. Ook brengen Daphne Braal en Klaas Franken allebei kennis en eigenschappen met zich mee die elkaar aanvullen. Ze vervangen elkaar als dat nodig is.

Heeft u vragen over, of aan een van onze nieuwe bestuurders?
Neemt u dan gerust contact op met ons KlantContactCentrum via 088 - 845 66 00. U kunt uw vraag ook online aan ons stellen op www.vidomes.nl/contactonline. Dit kan ook via Twitter en Facebook.

@vidomesKCC
 
facebook.com/vidomes
www.vidomes.nl
088 – 845 66 00
 
Mijn gegevens
Afmelden
Reageren naar aanleiding van deze nieuwsbrief? vidomesnieuwsbrief@vidomes.nl
Contactgegevens van bewonerscommissies en huurdersorganisaties