Voor stakeholders van Vidomes
Lees online  |  Afmelden
Vidomes@stake 2 | 5 juni 2015

Column Carla van de Wiel
Goed doorverwijzen begint met elkaar goed kennen

Sinds 1 januari zijn de decentralisaties een feit. Taken zijn verschoven en daarmee ook de verantwoordelijkheden. Gemeenten, zorgverzekeraars, overheid en andere betrokkenen moeten nog wel  wennen aan hun nieuwe rol. Juist daarom vindt Vidomes het belangrijk om op de hoogte te zijn van elkaars domein en elkaars kennis en kunde. Want met een terugtredende overheid en een samenleving waarin ‘ik’ blijkbaar centraal staat en zorginstellingen minder budget hebben, moeten we vooral niet elkaars werk gaan doen. Alleen door elkaar te kennen, kunnen we goed doorverwijzen. Dat noem ik samenspel pur sang.

» Lees meer

Welke impact heeft de Woningwet voor Vidomes?
Vorige keer hebben we u in hoofdlijnen bijgepraat over de nieuwe Woningwet. In deze editie gaan we in op de impact voor Vidomes. Welke activiteiten behoren volgens de wet nog tot onze kerntaak? Welke commerciële activiteiten moeten we achterwege laten? En wat zijn de administratieve of juridische consequenties? De belangrijkste vijf reacties op een rij.
» Lees meer  
Het jaar 2014: ons resultaat in vogelvlucht
Ons jaarverslag en de jaarrekening over het afgelopen jaar liggen weer voor u klaar. Wilt u snel op de hoogte zijn? Bekijk dan de speciale uitgave die u in vogelvlucht langs alle belangrijke resultaten over 2014 voert.
» Lees meer
'Woonlastenwaarborg’ vergroot enthousiasme huurders over energiemaatregelen
Meer persoonlijke aandacht en extra zekerheid over het terugverdienen van de huurverhoging. Voor Vidomes is dat dé aanpak om meer huurders een in complex enthousiast te krijgen voor energiebesparende maatregelen. In de Delftse Debussyflat introduceerden we bij wijze van proef een ‘woonlastenwaarborg’.
» Lees meer
Zorgbestuurder Schoch over kwetsbare mensen in corporatiewoningen
Als sociaal huisvester biedt Vidomes ook woonruimte aan kwetsbare groepen. Daaronder mensen met een verstandelijke beperking, mensen met een psychiatrische stoornis en/of daklozen en ex-verslaafden. Met de bezuinigingen in de zorg en recente berichten in de media over ‘een groeiend aantal verwarde mensen op straat’ rijst de vraag of de huisvesting van kwetsbare mensen tot steeds meer problemen leidt. Sam Schoch, sinds 2014 lid van de Raad van Bestuur van Middin (een organisatie voor jeugdzorg, gehandicaptenzorg en ouderenzorg) en eerder twaalf jaar werkzaam binnen de psychiatrie, deelt zijn visie als zorgbestuurder.
» Lees meer
Vidomes vindt overnamepartij voor Nieuw Mariënpark
Na de bekendmaking te stoppen met Nieuw Mariënpark in Leidschendam is Vidomes op zoek gegaan naar een geschikte partij voor overname. Deze is gevonden in projectontwikkelaar Blauwhoed. De nieuwbouwplannen van de ontwikkelaar zijn realistisch en haalbaar, en passen binnen het bestemmingsplan.
» Lees meer
Procesoptimalisatie Vidomes in volle gang
Op verschillende fronten pakken we die zaken aan die slimmer, efficiënter, beter en moderner kunnen. Zo krijgen we meer kwaliteit tegen minder kosten en kunnen onze medewerkers zich richten op het werk waar ze echt goed in zijn. Prettig voor Vidomes. Én prettig voor onze huurders, aannemers en belanghebbenden.
» Lees meer
@vidomes
 
facebook.com/vidomes
www.vidomes.nl

 
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Reageren naar aanleiding van deze nieuwsbrief? stake@vidomes.nl