Voor stakeholders van Vidomes
Lees online  |  Afmelden
Vidomes@stake nummer 1| januari 2015

Column Carla van de Wiel
Slim laveren

Met de reorganisatie achter ons kunnen we de nodige ontwikkelingen melden. Intern en extern. Scherpte blijft gevraagd. Bijvoorbeeld in vastgoedsturing. Met de professionalisering ervan willen we slimmer laveren tussen financieel rendement en maatschappelijk resultaat. Hoe kunnen we binnen beperktere financiële kaders presteren en nog investeren in projecten als Schoutenhoek?

» Lees meer

                                                                                                  
Vidomes breidt online dienstverlening uit met social media
Wie contact wil opnemen met Vidomes, kan dat sinds kort ook doen via social media. Manager Frontoffice Corrie Buren: “Naast telefoon, website, persoonlijk contact op maat en post zijn we nu ook bereikbaar via Facebook en Twitter. Deze multichannel-aanpak past in Vidomes’ strategische visie om onze digitale dienstverlening uit te breiden. Anderzijds hebben we ook te maken met de realiteit: je moet meegaan met je tijd.”
» Lees meer
Herziene Woningwet haalt teugels woningcorporaties aan
Meer invloed van huurders en gemeenten, beter toezicht door een onafhankelijke externe toezichthouder en terug naar de kerntaak van sociale huurwoningen bouwen en beheren. Nederland heeft geleerd van de Parlementaire Enquête Woningcorporaties en haalt de teugels van de woningcorporaties aan met een herziening van de Woningwet. Wat zijn de belangrijkste amendementen? En wat vindt Vidomes van deze wijzigingen?
» Lees meer
“Samenwerken moet je vooral doen”
“Samenwerkingsprocessen zijn spannend en ingewikkeld en lastig te managen, maar je kunt de kans op succes wel vergroten.” Edwin Kaats van adviesbureau Common Eye is samen met zijn collega-adviseurs gespecialiseerd in samenwerkingsvraagstukken. Tijdens Vidomes’ jaarlijkse stakeholderbijeenkomst trapte hij af met een inleiding over samenwerken, die in de zaal tot veel herkenning leidde. Wat moet je doen en laten? In een interview licht Kaats zijn visie toe.
» Lees meer
Vidomes toetst kosten per woning in Aedes-benchmark
Met € 1.153 aan gemiddelde kosten per woning zit Vidomes nog aan de hoge kant. Dat blijkt uit de Aedes-benchmark waaraan 85% van de corporaties in 2013 meedeed. Algemeen directeur Carla van de Wiel: “De impact van de laatste reorganisatie die we medio vorig jaar afrondden, zie je nog niet terug in de benchmarkcijfers. De verwachte neerwaartse trend in bedrijfslasten moet in de benchmarks van 2014 en 2015 naar voren komen.”
» Lees meer
Eerste paal voor tweede fase Schoutenhoek
Vidomes en Heijmans zijn gestart met de tweede fase van nieuwbouwproject Schoutenhoek in de Zoetermeerse wijk Palenstein. Op 11 december sloegen wethouder Taco Kuiper (gemeente Zoetermeer), Carla van de Wiel (Vidomes) en Arjan Geelen (Heijmans) de eerste paal. Bij dit feestelijke moment waren zo’n honderd omwonenden en andere betrokkenen aanwezig.
» Lees meer
Vidomes tilt vastgoedsturing naar hoger niveau
Vidomes professionaliseert haar vastgoedsturing door aan te sluiten op de best practices uit de commerciële vastgoedmarkt. Zij combineert dit met het sturen op de maatschappelijke taken van de corporatie. In de nieuwe organisatiestructuur maken we onderscheid tussen sturen op financieel en op maatschappelijk resultaat. Een assetmanager let op het financieel rendement, een regisseur sociaal wonen beoordeelt onze maatschappelijke prestatie. Doel is om uiteindelijk op beide terreinen beter te presteren.
» Lees meer
Stakeholderbijeenkomst 2014: focus op samenwerking 
Stakeholderbijeenkomst 2014
“Hoe wij als Vidomes ons vastgoed inzetten, bepalen wij niet alleen. Wij stemmen dat af met onze stakeholders.” Tijdens de stakeholdersbijeenkomst 2014, die in het teken stond van samenwerken, nodigde Vidomes alle aanwezigen uit hun prioriteiten aan te geven. Betaalbaarheid, kwetsbare mensen en senioren en duurzaamheid zijn thema’s waarop wij als corporatie volgens onze stakeholders moet inzetten. Thema’s die mooi aansluiten op de speerpunten van Vidomes.
» Lees meer
Pilot in Zoetermeer: huren bij Vidomes, zorg van Middin
Met alle veranderingen in het sociale domein groeit de noodzaak tot samenwerken tussen corporatie en zorgorganisatie. Vidomes en Middin werken inmiddels samen aan een duurzaam businessmodel. Om niet alleen te blijven praten maar vooral aan de slag te gaan, loopt er nu een pilot in Zoetermeer. Vidomes levert een betaalbare ruimte voor ontmoeting: het Trefpunt. En Middin zorgt er voor begeleiding, dagbesteding, maaltijden en activiteiten.
» Lees meer
@vidomes
 
facebook.com/vidomes
www.vidomes.nl

 
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Reageren naar aanleiding van deze nieuwsbrief? stake@vidomes.nl