NIeuwsbrief voor stakeholders
Lees online  |  Afmelden
Vidomes@stake nummer 2 | juni 2014

Column
Werken aan de kerntaak
Momenteel vindt de parlementaire enquête plaats. Al is Vidomes zelf geen onderwerp van onderzoek, toch heeft zo’n enquête impact op ons. Het gaat immers over de sector, en daar maken wij deel van uit. Net als de meeste woningcorporaties in Nederland werken wij hard aan onze kerntaak: het betaalbaar en goed huisvesten van mensen met een smalle beurs. De afgelopen periode hebben we flink ingezet op zaken als centralisatie, procesoptimalisatie, digitalisering en een interne reorganisatie. Met deze Vidomes@stake nodig ik u graag uit om kennis te nemen van verschillende maatregelen waarmee we als corporatie voorsorteren op de toekomst.
Lees meer

Van woonpunten naar contact op maat
De centralisatie van de Vidomes-organisatie is in volle gang: per 1 juli sluiten we onze woonpunten in Delft, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. Zo besparen we op de huisvestingskosten en kunnen we ons werk slimmer en efficiënter doen met minder mensen. Voor huurders blijft Vidomes goed bereikbaar via internet, e-mail of telefoon. Wie Vidomes persoonlijk wil spreken, kan een afspraak maken voor een gesprek thuis of op locatie in de buurt.

» Lees meer
Planmatig onderhoud: samenwerken op basis van vertrouwen
Tot nu toe schreef Vidomes in haar bouwbestekken tot op de schroef nauwkeurig voor hoe aannemers het planmatig onderhoud moesten uitvoeren. Voor het onderhoud van de Delftse Sterflats gooien corporatie en aannemer het over een andere boeg. De vaklieden praten nu mee over materiaalkeuze en planning. Resultaat: lagere kosten, minder uren, een betere kwaliteit van het geleverde werk en een hogere tevredenheid bij huurders én vaklieden.
» Lees meer
Vidomes werft online met ‘Teamplayers gezocht!’
Een ‘nieuwe’ organisatie vraagt om nieuw bloed. Met de online campagne ‘Teamplayers gezocht’ zocht Vidomes kandidaten voor elf sleutelfuncties. De persoonlijke uitnodigingsvideo van directeur Carla van de Wiel, die via social media werd verspreid, had effect. Maar liefst 320 reacties volgden. Begin juli hoopt Vidomes alle functies te hebben ingevuld.
» Lees meer
Procesoptimalisatie maakt Vidomes toekomstbestendiger
Waar zitten de besparingen in onze processen? En hoe kunnen we verspillingen eruit halen? Met verbeterteams uit onze eigen organisatie en de hulp van experts hebben we het afgelopen half jaar veel resultaat geboekt. Zoals een 23% lagere leegstandduur van onze woningen, direct contact tussen de huurder en aannemer over een reparatieverzoek, en alleen inzet op sociaal beheer
in die woonwijken waar extra aandacht nodig is.

» Lees meer
Krol: 'Ik geloof niet in cultuurtrajecten, wel in interventies'
De corporatie van de toekomst is compact, werkt efficiënt, richt zich op samenwerking in de (bedrijfs)keten en stimuleert de huurder om meer zelf te doen. Volgens Sven Krol, eigenaar van adviesbureau Ngenious, vraagt dit om een omslag in de organisatiecultuur. “Medewerkers moeten er energie van krijgen om te verbeteren, om de krachten te verenigen en om een passende dienstverlening tegen sociaal acceptabele kosten te leveren.”
» Lees meer
Onze prestaties in vogelvlucht
Voor Vidomes was 2013 het jaar waarin ze haar strategische visie herijkte. De focus ligt nu nadrukkelijker op de speerpunten betaalbaarheid, kwetsbare mensen en duurzaamheid. Vidomes’ aanpassingsvermogen levert op: de resultaten van 2013 geven vertrouwen dat we ondanks financieel onzekere tijden onze taak als sociale huisvester kunnen blijven vervullen. Een slimme en creatieve samenwerking met onze maatschappelijke partners is daarbij essentieel.
» Lees meer
@vidomes
 
facebook.com/vidomes
www.vidomes.nl
088 – 845 66 00
 
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Reageren naar aanleiding van deze nieuwsbrief? stake@vidomes.nl