Nieuwsbrief voor stakeholders
Lees online  |  Afmelden
Vidomes@stake nummer 1 | maart 2014
Voorwoord

"Transformeren naar deze tijd"
Het maken van keuzes wordt steeds belangrijker in relatie tot de ontwikkelingen in het sociale domein en de verder afnemende financiële ruimte voor gemeenten en corporaties. Op basis van de herijkte visie hebben we onze inzet bepaald. Bij de keuzes die we daarbij maken, kijken we kritisch naar de inzet van ons maatschappelijk vermogen. Tegelijkertijd blijft de optimalisatie van de bedrijfsvoering onveranderd belangrijk. De sluiting van de drie Vidomes vestigingen is hiervan een voorbeeld, tegelijkertijd borgen we lokale verankering. Maar dan wel passend bij deze tijd, omdat we het belangrijk blijven vinden dat klanten ons kunnen ontmoeten.

Lees meer
Vidomes centraliseert, maar behoudt lokale verankering
De voorbereidingen voor de centralisatie van de Vidomes-organisatie zijn in volle gang. In juni sluiten we de woonpunten en wordt het gebouw aan de Kleveringweg in Delft onze centrale vestiging. Daarmee besparen we niet alleen op huisvestingskosten, we kunnen het werk ook met minder mensen doen. Hoewel de woonpunten verdwijnen, moeten klanten ons wel face-to-face kunnen blijven ontmoeten. Vidomes@stake zet de uitgangspunten voor lokale verankering op een rij.
 
» Lees meer
De Gilden: sociale huurappartementen voor mindervaliden
De realisatie van een groot aantal schaarse woningen voor een kwetsbare doelgroep komt niet vaak voor – zeker niet binnen een regulier wooncomplex. Met de oplevering van zestien rolstoelgangelijke woningen binnen nieuwbouwproject De Gilden in Leidschendam voorziet Vidomes in een grote behoefte. Uniek: de appartementen worden ook nog eens als sociale huurwoning aangeboden. Wethouder Mijdam van de gemeente Leidschendam-Voorburg overhandigde de eerste sleutel.
» Lees meer
DrieKamerModel: sturingsconcept voor transparantie
Binnen veel corporaties is het maatschappelijk presteren nog verweven met de vastgoedactiviteiten. Niet altijd is vast te stellen hoeveel budget waaraan is uitgegeven en hoeveel het maatschappelijk heeft opgeleverd. Het DrieKamerModel gaat uit van een scheiding van de ‘hoofdverantwoordelijkheden’. Johan Conijn, hoogleraar Woningmarkt en directeur van Ortec Financie, licht zijn sturingconcept voor de corporatiesector toe.  
.
» Lees meer
Wat ziet Vidomes graag in het collegeakkoord?
Met de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart
worden de kaarten in de lokale politiek weer geschud. Als maatschappelijk partner wisselt Vidomes straks graag eens van gedachten met de ‘nieuwe’ gemeentebestuurders over belangrijke thema’s, zoals: waarop kunnen wij als corporatie ons budget het beste inzetten? En hoe zorgen we samen voor een goed georganiseerd domein? We zetten onze wensen voor het nieuwe collegeakkoord alvast
uiteen.
» Lees meer
Nieuwe prestatieafspraken in Delft van kracht
Corporaties sturen voortaan bij, wanneer de wachttijden voor bepaalde doelgroepen, zoals de minima, of gezinnen te lang oplopen. Dit is een van de prestatieafspraken die de vier Delftse corporaties en de gemeente Delft zijn overeengekomen. Voor het eerst is het bouwen van sociale woningen niet als opgave in de prestatieafspraken benoemd. Een gevolg van de huidige financiële situatie, waarin alleen Duwo nog ruimte heeft voor nieuwe investeringen in nieuwbouw.
» Lees meer
Groen licht voor sloop en nieuwbouw Palenstein
Maar liefst 730 nieuwe woningen, 3.500 m2 aan winkels en 2.000 m2 aan maatschappelijk onroerend goed. Eind 2013 werd groen licht gegeven voor de uitvoering van de plannen voor de Zoetermeerse wijk Palenstein. De plannen van gemeente en corporaties moeten van Palenstein weer een gezinsvriendelijke, gevarieerde en groene stadswijk maken. Vanaf 2016 worden de Vidomes-flats aan de Florens van Brederodelaan, Dirc van de Doortogelaan en Goeswijn van der Poellaan gesloopt. Deze worden vervangen door nieuwbouw.
» Lees meer
Yvonne van der Brugge verlaat Vidomes
Eind maart 2014 neemt Yvonne van der Brugge, directeur Gebiedsontwikkeling, afscheid van Vidomes. Ze gaat in april aan de slag bij het Rijksvastgoedbedrijf van Binnenlandse Zaken. Vidomes zorgt voor een zorgvuldige overdracht van haar werk.
» Lees meer
@vidomes
 
facebook.com/vidomes
www.vidomes.nl
088 – 845 66 00
 
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Reageren naar aanleiding van deze nieuwsbrief? stake@vidomes.nl