Nieuwsbrief voor stakeholders van Vidomes
Lees online  |  Afmelden
Vidomes@stake nummer 3 | december 2013
Voorwoord

"Over de eigen grenzen heenkijken"
Willen we de impact van bijvoorbeeld de decentralisatie van de WMO en AWBZ goed laten landen in de dagelijkse praktijk, dan moeten we actief op zoek naar nieuwe samenwerkingsverbanden. Dit vraagt om lef van alle organisaties in het sociale domein. Lef om over eigen grenzen heen te stappen, om de inhoud voorop te zetten en om samen nieuwe oplossingen te bedenken. Gewoon dóén, maar ook ánders doen!
Lees meer
Betaalbaarheid huren onder druk
Diverse organisaties en regio's hebben laten onderzoeken of huurders de huur nog wel kunnen opbrengen. Hoewel de onderzoeksopzet telkens iets anders werd ingevuld, is de algemene conclusie dezelfde: een flink deel van de huurders houdt na de betaling van de woonlasten erg weinig over voor andere levensuitgaven. Hoe gaat Vidomes hier mee om?
» Lees meer
Integriteitscode: geen geschenken, geen reisjes
Met een brief heeft Vidomes haar relaties en leveranciers verzocht geen geschenken voor de feestdagen te sturen. De brief past in het beleid dat voortkomt uit de integriteitscode. Als organisatie in het sociale domein staat Vidomes voor verantwoord handelen en wil zij belangenverstrengeling voorkomen. De integriteitscode geldt niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor leveranciers die namens of in opdracht van Vidomes werken.
» Lees meer
Corporatiesector bereidt zich voor op parlementaire enquête
De parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties houdt in de eerste helft van 2014 de gesprekken en verhoren over de incidenten bij Vestia en andere corporaties. Momenteel is de commissie druk doende met de afronding van de deelonderzoeken en omgevingsanalyse. De corporatiesector, met koepelorganisatie Aedes als kartrekker, zit in de tussentijd niet stil.
» Lees meer
Speciale uitgave herijkte visie voor stakeholders
De toenemende onzekerheid in de sector, financiële risico's en de aanhoudende crisis waren voor Vidomes aanleiding om de strategische visie te herijken. We kiezen niet voor grote koerswijzigingen, maar scherpen enkele doelstellingen aan. Vidomes heeft alle keuzes voor u op een rij gezet in een
compact boekje. Heeft u het al ontvangen?
» Lees meer
Stakeholdersbijeenkomst over noodzaak samenwerking
Op 31 oktober ging Vidomes in gesprek met zo'n dertig vertegenwoordigers van gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, collega-corporaties en huurdersorganisaties. Op de agenda: de veranderingen in wonen en zorg en de decentralisatie van het sociale domein. Wat komt er op ons af? En voor welke gezamenlijke taak staan we? Duidelijk werd dat organisaties moeten samenwerken om kwetsbare mensen prettig te kunnen laten wonen in de bestaande woningvoorraad.
» Lees meer
Nieuwbouw in Leidschendam-Voorburg
In het project De Zaagmolen in Leidschendam-Voorburg realiseert Vidomes 31 appartementen, waarvan 29 voor de sociale verhuur. De woningen maken deel uit van een groter project. Er worden namelijk ook koopwoningen, herenhuizen en grachtenpanden ontwikkeld. De Zaagmolen is een gezamenlijk project van de gemeente Leidschendam-Voorburg, projectontwikkelaar Ontwikkelingscombinatie Damcentrum CV en Vidomes.
» Lees meer
Ellen Olde Bijvank: "Je moet elkaar wel weten te vinden"
Met het najaarsakkoord is het officeel bekrachtigd: mensen met een zorgvraag moeten voortaan langer zelfstandig blijven wonen en de gemeente moet een deel van de AWBZ-taken voor haar rekening nemen. De gevolgen van deze veranderingen voor zorgorganisaties, corporaties en gemeenten zijn groot. Meer dan ooit is samenwerking essentieel, meent ook adviseur wonen en zorg Ellen Olde Bijvank: "Veel partijen hebben de volle omvang niet door, van wat er op hen afkomt."
» Lees meer
Samenstelling Raad van Commissarissen gewijzigd
Per 1 oktober kent de Raad van Commissarissen van Vidomes een nieuwe samenstelling. Vidomes nam afscheid van twee leden, verwelkomde twee nieuwe leden en een nieuwe voorzitter werd benoemd.
» Lees meer
Prettige feestdagen en een goed 2014!
Geen beter moment om even een pas op de plaats te maken dan tegen het eind van het jaar. We kijken met u terug op een vruchtbaar 2013 en hopen dat we ook in 2014 weer - samen met u - kunnen bouwen aan het goed en betaalbaar huisvesten van onze huurders. Alle medewerkers van Vidomes wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!
» Lees meer
@vidomes
 
facebook.com/vidomes
www.vidomes.nl
088 – 845 66 00
 
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Reageren naar aanleiding van deze nieuwsbrief? stake@vidomes.nl