Nieuwsbrief voor stakeholders van Vidomes
Lees online  |  Afmelden
Vidomes@stake nummer 2 | september 2013

 

Voorwoord

“Focus op kerntaak en samenwerking”

Aan de vooravond van Prinsjesdag met waarschijnlijk nieuwe bezuinigingen vaart Vidomes haar eigen koers. We focussen op onze kerntaak: betaalbare huisvesting bieden voor diegenen die daarin niet zelf kunnen voorzien. Ook blijven we inzetten op de thema’s ‘kwetsbare mensen’ en ‘duurzaamheid’. Bij het realiseren van deze ambities kijken we kritisch naar het financieel en maatschappelijk rendement van onze investeringen en werken we vaker samen met stakeholders.
» Lees meer
Wonen en zorg: van corporatie, zorgaanbieder én gemeente
De scheiding tussen wonen en zorg heeft consequenties voor gemeenten, burgers en zorginstellingen. En daarmee ook voor ons. Samen met zorgaanbieders en gemeenten ontwikkelt Vidomes wonen-welzijn-zorgarrangementen, waarbij iedereen vanuit zijn eigen kerntaak bijdraagt. Voor ons nieuwbouwproject De Gilden in Leidschendam-Voorburg geven we deze arrangementen voor het eerst samen vorm.
» Lees meer
Herijkte strategische visie staat voor koersvastheid
Vidomes blijft trouw aan haar DNA als sociale huisvester. Dat is kortweg de strekking van de herijkte strategische visie ‘Vol overtuiging op weg naar 2015’. De herijking van onze visie was nodig gezien de toenemende onzekerheid, financiële risico’s en de aanhoudende crisis. Vidomes@stake zet de belangrijkste keuzes voor de toekomst op een rij.
» Lees meer
Vasco Lub: “Wijkaanpak is vaak symboolbeleid”
Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau boekten de Vogelaar-wijken de afgelopen jaren geen extra vooruitgang. Socioloog Vasco Lub verbaast het niet. In zijn boek ‘Schoon, heel en werkzaam?’ concludeerde hij al dat niet alle sociale interventies werken: “Veel projecten worden gestart vanuit niet getoetste aannames, en zijn vaak symboolbeleid.” Wij vroegen hem of inzetten op leefbaarheid nog wel loont.
» Lees meer
Nieuwbouwproject Delft op alle fronten nieuw
Vidomes bouwt veertig energiezuinige huurwoningen aan de Professor Telderslaan en Hendrik Casimirstraat in Delft. Het project valt op door een nieuwe bouwaanpak – met een hoofdrol voor de aannemer – en betrokkenheid van de buurt. Met het project geven we ook invulling aan ons speerpunt duurzaamheid. Tal van energiebesparende maatregelen zorgen ervoor dat bewoners straks minder energielasten hebben.
» Lees meer
Meer aandacht voor huurachterstand, minder ontruimingen
Vorig jaar april startten we met een nieuw huurincassoproces. Kern van de aanpak: ontruimingen voorkomen door betalings- en sociale problemen proactief te signaleren en huurder zonodig begeleiding aan te bieden. Dat de nieuwe aanpak werkt: vergeleken met 2012 is het aantal ontruimingen in het eerste halfjaar van 2013 met een derde gedaald.
» Lees meer
Vidomes besteedt verhuur vrije sector uit aan Actys
Terug naar onze kerntaken. Vanuit die gedachte besteedt Vidomes per 1 september de verhuur van vrije sectorwoningen uit aan Actys Wonen. Deze organisatie neemt het volledige verhuurproces voor haar rekening. Na tekening van de huurovereenkomst blijft Vidomes wel de verhurende partij. Wie een vrije sectorwoning zoekt, kan terecht op www.wonenmetactys.nl.
» Lees meer
@vidomes
 
facebook.com/vidomes
www.vidomes.nl
088 – 845 66 00
 
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Reageren naar aanleiding van deze nieuwsbrief? stake@vidomes.nl