Digitale nieuwsbrief stakeholders Vidomes
Lees online  |  Afmelden
Vidomes@stake nummer 1 | juni 2013
Voorwoord

“Minder ruimte biedt ook meer kansen”

 Het kabinetsbeleid raakt de financiële speelruimte van corporaties. Vidomes ontkomt er niet aan het huurbeleid te herzien, maar wil de gevolgen voor de doelgroep tot
€ 33.000,- beperken. Algemeen directeur Carla van de Wiel legt uit waarom Vidomes voorstander is van de inkomensafhankelijke huurverhoging, en ziet verdere kansen in de samenwerking met gemeenten en partners uit het middenveld.

Lees meer
Vidomes werkt aan herijkte visie en centralisatie
Midden in turbulente tijden zet Vidomes de zeilen bij. In de herijkte strategische visie ‘Vol overtuiging op weg naar 2015’ staat betaalbaarheid voor de primaire doelgroep voorop. Met scherpe keuzes, een zakelijkere opstelling en een verdere aanscherping van de eigen bedrijfsvoering, waaronder centralisatie op één locatie, wil Vidomes dit doel waarmaken.
» Lees meer
365 dagen KlantContactCentrum: de balans
Om de dienstverlening aan klanten efficiënter en effectiever te laten verlopen, startte Vidomes vorig jaar met het KlantContactCentrum (KCC). Nu na één jaar maakt Vidomes de balans op: de eerste hobbels zijn genomen en inmiddels draait het KCC naar behoren. De medewerkers handelen zo’n 80% van alle telefoontjes op tijd af. Neemt niet weg dat er ook nog wat te verbeteren valt…
» Lees meer
Betaalbaarheid corporatiewoningen onder druk
Waar kunnen minima en gezinnen straks nog wonen? Onderzoek toont aan dat het aandeel betaalbare corporatiewoningen regionaal en landelijk sterk afneemt. Door heffingen verschuift het harmonisatiebeleid van veel corporaties richting de 100% van de maximale huur. Hierdoor worden met name grote woningen onbetaalbaar voor de doelgroep. Hoe gaat Vidomes hiermee om?
» Lees meer
Focus en doelmatigheid in prestatieafspraken
In Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer hebben gemeenten en corporaties hun handtekeningen gezet onder de nieuwe prestatieafspraken. De crisis op de woningmarkt, de verhuurdersheffing die het kabinet oplegt aan de corporaties, en de gemeentelijke bezuinigingen hebben geleid tot sobere en tegelijkertijd ook meer doelmatige afspraken.
» Lees meer
Inspelen op kleinere financiële speelruimte
De verhuurdersheffing van zo’n 10 miljoen per jaar, onze bijdragen aan corpaties in de financiële moeilijkheden, en een lagere woningverkoop zorgen ervoor dat Vidomes aanmerkelijk minder te besteden heeft. Wat doet Vidomes om de betaalbaarheid voor de primaire doelgroep zo goed als mogelijk te waarborgen?
» Lees meer
'Regiecorporatie': haalbare kaart of knuppel in hoenderhok?
Als de woningcorporatie zich alleen richt op het beschikbaar stellen van betaalbare sociale huurwoningen en de overige taken uitbesteedt, kunnen de bedrijfskosten met de helft omlaag. Het idee van zo’n ‘regiecorporatie’ heeft al heel wat stof doen opwaaien in corporatieland. Vincent Gruis, één van de initiatiefnemers achter de discussienota, reageert.
» Lees meer
Ons jaarverslag staat online voor u klaar
Het jaar 2012 was een jaar van veel beweging. Als samenwerkingspartner brengen we u graag op de hoogte van onze prestaties in 2012. Daarom nodigen we u van harte uit om ons beknopte of complete online jaarverslag te lezen.
» Lees meer
@vidomes
 
facebook.com/vidomes
www.vidomes.nl
088 – 845 66 00
 
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Reageren naar aanleiding van deze nieuwsbrief? stake@vidomes.nl