Over mijlpalen, eerste palen en een fotoshoot met ú?
Lees online  |  Afmelden
Vidomes Nieuwsbrief nummer 1 | 3 april 2013
Carla van de Wiel
algemeen directeur

Column
Met digitale trots!

Even wennen voor u en mij: vanaf nu geen column meer in Vidomes Magazine, maar één in onze nieuwe digitale nieuwsbrief. Toch past de overgang wel bij deze tijd van snelle ontwikkelingen, kostenbesparing én onze wens om u actueel te informeren. Ik presenteer u dan ook vol trots onze eerste digitale nieuwsbrief.

Er gebeurt veel in onze sector. Zo heeft de landelijke politiek een nieuw Woonakkoord gesloten en is de wet aangenomen die de inkomensafhankelijke huurverhoging regelt. We praten u graag bij over deze ontwikkelingen, zodat u weet hoe Vidomes hierover denkt en wat de gevolgen voor u zijn.

We hebben ook luchtiger nieuws te brengen. Zo hebben we  families blij gemaakt met een nieuw huis in Rijswijk en kunnen we dankzij onze nieuwe consulenten Sociaal Beheer sneller problemen in de kiem smoren. Wijkagent Jacqueline Fortuin vertelt over haar ervaringen in de Zoetermeerse wijk Buytenwegh.

We zijn benieuwd wat u van deze eerste nieuwsbrief vindt en horen dan ook graag uw mening. Met uw reacties kunnen wij de kwaliteit en inhoud namelijk verder verbeteren! U kunt uw reactie of vragen mailen naar vidomesnieuwsbrief@vidomes.nl.

Ik wens u veel leesplezier.

Familie Van Beek blij met eerste sleutel
Eerste sleutel Van Vollenhovenlaan/hoek Idenburglaan
De familie Van Beek is maar wat blij met hun nieuwe eengezinswoning aan de Idenburglaan in Rijswijk. Op vrijdag 8 maart waren zij de eersten die de sleutel in ontvangst mochten nemen. Hun spiksplinternieuwe woning maakt deel uit van een nieuwbouwproject met in totaal veertien sociale huurwoningen voor gezinnen.
» Lees meer
De wijkagent: spil in veilige en leefbare wijk
Prettig wonen gaat verder dan alleen de woning zelf. De omgeving moet ook veilig en leefbaar zijn. Vidomes werkt hier samen met verschillende organisaties aan. Bijvoorbeeld met de politie. In de Zoetermeerse wijk Buytenwegh werken drie wijkagenten, onder wie Jacqueline Fortuin. Wat zijn hun taken precies? En wat kunnen zij voor de bewoners betekenen?
» Lees meer
Wat betekent de inkomensafhankelijke huurverhoging voor u?
Op 13 februari heeft de landelijke politiek een nieuw akkoord voor de woningmarkt gesloten. Onderdeel hiervan is een wet die het corporaties mogelijk maakt om de huren extra te verhogen op basis van het inkomen. Wat vindt Vidomes hiervan en wat voor gevolgen heeft dit alles voor u? Vidomes zet vijf vragen en antwoorden op een rij.
» Lees meer
Sociale problemen sneller in de kiem gesmoord
Overlast, burenruzies, slecht onderhouden tuinen, onderhuur… Wij wilden daar meer aandacht aan schenken. Mede met de komst van onze consulenten Sociaal Beheer is dat nu beter geregeld. Zij zorgen voor sociale begeleiding en maken zich sterk voor een woonomgeving die schoon, heel en veilig is.
» Lees meer
Gevels vertellen verhaal van bewoners Bovenveen
Wie door de Voorburgse wijk Bovenveen loopt, kan – zonder de bewoners te ontmoeten – ze toch een beetje leren kennen. Op de gevels van het Vidomes-complex Jan Mulderstraat/ Hartzstraat staan namelijk poëtische citaten van bewoners. Op 23 maart onthulde wethouder Van Ostayen tijdens het Lentefeest deze kunst in het kader van het project Straataanpak Bovenveen.
» Lees meer
Eerste paal energiezuinige woningen in Delft de grond in
De eerste paal voor de bouw van veertig woningen aan de Delftse Professor Telderslaan en Hendrik Casimirstraat gaat deze maand de grond in. De nieuwe energiezuinige eengezinswoningen, bestemd voor de sociale verhuur, komen op de plek waar tot voor kort 66 portiekwoningen stonden. Binnenkort start de verhuur van deze woningen.
» Lees meer
Makkelijker een woning zoeken via Woonnet Haaglanden
Een woning zoeken in de regio Haaglanden gaat nu nog gemakkelijker via de nieuwe website van Woonnet Haaglanden. De site is niet alleen gebruiksvriendelijker geworden, er is ook meer informatie te vinden. En zoekt u een woning? Dan kunt u via Mijn Woonnet meteen reageren op de aanbiedingen die u van de corporaties krijgt.
» Lees meer
Wordt ú het nieuwe gezicht van Vidomes?
Bent u huurder van Vidomes en vindt u het leuk om mee te doen aan een fotosessie? Meld u dan nu aan als model! Behalve enkele foto’s krijgt u een vergoeding van € 50,- voor deelname. Vidomes gebruikt de foto’s voor bijvoorbeeld haar website, brochures en deze digitale nieuwsbrief. Meedoen? Wacht niet te lang met aanmelden.
» Lees meer
Een greep uit onze koopwoningen:
Te koop: Sir Winston Churchilllaan 370 in Rijswijk Te koop: Rozenwater 5 in Zoetermeer Te koop: Sint Jozefstraat 111 in Leidschendam Te koop: Ezelsveldlaan 238 in Delft
Sir Winston Churchilllaan 370 in Rijswijk Rozenwater 5
in Zoetermeer
Sint Jozefstraat 11 
in 
Leidschendam
 Ezelsveldlaan 238
in Delft
@vidomes
 
facebook.com/vidomes
www.vidomes.nl
088 – 845 66 00
 
Mijn gegevens
Aanmelden
Afmelden
Reageren naar aanleiding van deze nieuwsbrief? vidomesnieuwsbrief@vidomes.nl